Nedelja, 10. decembar 2023.

U utorak, 19. septembra 2017. godine učenici i kolektiv Matematičke gimnazije proslavili su Dan škole. Svečana akademija je održana u Ruskom domu. Prisutnima su se obratili direktor Srđan Ognjanović i gospođa Tatjana Matić, državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ove godine su prvi put uručene zahvalnice onima koji pomažu rad MG i podižu njen ugled. Zahvalnice su uručene: Drašku Stojanoviću, profesoru matematike iz Osnovne škole "Branko Ćopić", Nataliji Sinanović, novinarki RTS-a, Stanku Stojiljkoviću, novinaru "Politike" i Aleksi Milojeviću, učeniku trećeg razreda Matematičke gimnazije.

Povodom odlaska u penziju uručen je poklon profesoru dr Zoranu Kadelburgu. U muzičkom delu programa učestvovali su učenici Vuk Ovaskainen i Danilo Marjanović. Na kraju, gosti su pozdravili dvadeset sedam učenika koji su osvojili medalje na međunarodnim olimpijadama u školskoj 2016/2017. godini.

Nakon oficijalnog dela akademije učenici MG su izveli predstavu "Lajanje na zvezde" rađenu po motivima istoimenog romana Milovana Vitezovića. Predstavu je pripremala prof. Jelena Novović.

Sajt Matematičke gimnazije