Subota, 20. jul 2024.

Projekti održive mobilnosti

Jedan od ciljeva novog bečkog Plana urbanističkog razvoja grada STEP 2025 usvojenog 2015. godine jeste smanjenje automobilskog saobraćaja. Do 2025. godine će 80 odsto svojih dnevnih potreba završavati javnim prevozom, odnosno biciklima ili pešice. Udeo motorizovanog individualnog saobraćaja bi sa sadašnjih 28 bio smanjen na 20 odsto.

Koliko su usoešne mere koje Grad Beč sistemski sprovodi, pokazuje i činjenica da se po broju kilometara koje pređu javnim gradskim prevozom, biciklima ili pešice nalaze na prvom mjestu u Austriji.

U proseku svaki stanovnik Beča godišnje na ovaj način pređe 4.680 kilometra, čime su jedini u Austriji koji više hodaju, voze bicikl ili koriste sredstva javnog prevoza, nego što sede za volanom automobila.

Bez obzira na ove zadivljujuće rezultate, gradska uprava Beča vidi dodatne mogućnosti za poboljšanje jer je ipak svaka peta vožnja automobilom kraća od pet kilometara i 30 odsto zaposlenih na radno mesto stiže automobilom.

Najveću mogućnosti za smanjenje automobilskog saobraćaja odnosi se na osobe koje svaki dan iz okoline putuju u glavni austrijski grad na posao ili školovanje, a u automobilu je najčešće samo vozač. Gradske vlasti nameravaju da uvedu veći broj prigradskih vozova sa povoljnijim cenama javnog prevoza, kao i otvaranjem velikih Park & Ride garaža uz stanice podzemne železnice na obodima grada, gde dnevna parking karta iznosi svega 3,40 eura.

Grad Beč je u protekloj godini otvaranjem novih biciklističkih staza i parkirališta poboljšao svoju i ionako veoma dobru biciklističku infrastrukturu. Biciklistima u Beču je na raspolaganju preko 1.345 kilometara biciklističkih staza i čak 41.000 javnih nenatkrivenih i natkrivenih biciklističkih parkirališta, kao i sistem „bike and ride“ parkirališta koja biciklistima omogućuju jednostavno presedanje na sredstva javnog prevoza.

Osim toga u Beču se još 2003. godine na 121 stanici širom grada može iznajmiti neki od ukupno 1.500 gradskih bicikala (Citybike). Prvi sat korišćenja bicikla je besplatan, drugi košta 1 euro, treći 2, a od četvrtog svaki dodatni sat četiri eura.

U avgustu 2017. je u glavnom austrijskom gradu počeo da radi i najveći svetski iznajmljivač bicikala, kineski „OFO“. Tokom ovog probnog perioda građani će 200 žutih ofo-bicikala moći da koristi potpuno besplatno. Za iznajmljivanje bicikla potrebno je instalirati besplatnu aplikaciju, nakon čega se uz pomoć GPS-navigacije prikazuju najbliža mesta sa raspoloživim biciklima za iznajmljivanje. Po završetku test-faze ofo-bicikli će se moći iznajmiti po ceni od 50 centi za 30 minuta vožnje, a plaćanje je putem kreditne kartice.

Kako bi gradska uprava imala što bolji uvid u biciklistički saobraćaj i bila u stanju da sprovede što bolje mere njegovog unapređenja, u Beču su još davne 2002. godina na osam lokacija postavljeni stalni automatski brojači za merenje biciklističkog prometa u gradu, koji su u junu ove godine zabeležili najveći broj biciklista do sada. Najfrekventnija staza je ona uz Openring, gde je u proseku zabeleženo 8.564 biciklista dnevno. Time je ujedno srušen i rekord iz 2013 od 7.880 biciklista.

Urban mobility jedna je od tema konferencije koja će se u okviru Dana Beča održati u Zagrebu 29. i 30. novembra 2017. Ostale teme konferencije su planiranje grada sa smart city aspekta, energetska sanacija zgrada pod zaštitom spomenika kulture, start-apovi, turizam u doba ekonomije deljenja, PR-mere u području upravljanja otpadom, kao i integracija izbeglica.

Eurocomm-PR

Govor slike

Budućnost je u akumulaciji energije i njenom skladištenju bez gubitaka
Sve je više distribucija energije sa tačkama za dopunu, odnosno autonomno snabdevanje energijom
Praksa zahteva istovremeno korišćenje što više različitih energetskih izvora
Problem sa baterijama kada završe svoj vek
Stalna potraga za novim, ekonomičnijim energetskim izvorima je preokupacija stotina naučnika, stručnjaka, ali i amatera i zanesenjaka